Chios
Corfu
Karpathos
Kos
Kreta
Lefkada-Lefkas
Lesbos
Mykonos
Naxos
Paros
Pilion
Rhodos
Samos
Santorini
Skiathos
Skopelos
Thassos
Zakynthos

 

 

 

Mykonos informatie - Griekenland

Na Kreta, Rhodos en Corfu is Mykonos het drukst bezochte Griekse eiland. Mykonos heeft een oppervlakte van 86  km≤, lengte 12 tot 15 km, breedte 11 km. De kerkjes op Mykonos zijn vaak kapelletjes. Aan de haven trekt Petros, de pelikaan en mascotte van het eiland, altijd de aandacht van voorbijgangers. De grote vrijheid op Mykonos heeft enorm bijgedragen tot de populariteit van het eiland. Het 'leven en laten leven', twee naaktstranden, een strand voor homofielen, een bruisend nachtleven (om twee uur 's nachts gaat alles dicht, maar het vertier op straat gaat nog wel even door), oefent een grote aantrekkingskracht uit op mensen uit alle windstreken en van alle leeftijden.

Mykonos-stad
Het hoofdplaatsje is eigenlijk de enige bezienswaardigheid op het eiland. Als men er in alle rust van wil genieten, kan dat alleen 's morgens vroeg of wat laat in de middag tegen het eind van de siŽsta. Ook op andere tijden is het bijzonder sfeervol maar eveneens druk in de straatjes tussen de pittoreske huisjes en winkeltjes.

Klein VenetiŽ
Bij het Alefkandra strand en achter de Paraportiani kerk staan in de Alefkandra wijk de huisjes zo dicht bij de zee dat er de naam "Klein-VenetiŽ" aan gegeven is.

De Stranden
Hoewel Mykonos niet de meeste en beste stranden heeft van de eilanden, spelen ze toch een grote rol in het dagelijks leven van de toeristen. De meeste stranden zijn met een taxi of met openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Zijn de stranden te ver dan kan men er met een kaÔk naar toe varen.

Ten noorden van Mykonos liggen stranden bij de Tourlos baai en bij het plaatsje Agios Stefanos. Bij beide zijn hotels, kamers en taveernes. Agios Stefanos trok vroeger de meeste gasten, omdat het er minder winderig is dan op de andere stranden.

Zeer geliefd is het strand bij Platis Gialos, op 5 km van Mykonos-stad. Hier is ook het strand van Psarou. Iets oostelijker ligt een zandstrand aan de Annabaai met enkele aardige taverna's. Door de ligging aan 'paradijselijke' inhammen kregen twee stranden de niet zo originele namen: 'Paradise Beach' (naaktstrand) en 'Super Paradise Beach' (strand voor homoseksuelen).

Ten oosten van 'Super Paradise' is er een strand bij Ilia (Elia),dat wat meer afgelegen is en ook per boot is te bereiken. Het wordt het mooiste strand aan de zuidkust genoemd. Het is een naaktstrand voor iedereen. Er zijn goede taveernes. Een van de breedste stranden ligt in het oosten bij Kalafatis.

Home        Griekse eilanden