Chios
Corfu
Karpathos
Kos
Kreta
Lefkada-Lefkas
Lesbos
Mykonos
Naxos
Paros
Pilion
Rhodos
Samos
Santorini
Skiathos
Skopelos
Thassos
Zakynthos

Excursies in Corfu

 

 

 

 

 

 

Corfu informatie - Griekenland

Corfu of Kerkira zoals de Grieken het eiland noemen, is een van de zeven Ionische eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van 593 km≤. De grootste lengte van dit langwerpige eiland is ongeveer 90 km en de breedte varieert van 40 km in het noorden tot 10 km in het zuiden. Van de Ionische eilanden is Corfu wat grootte betreft het tweede eiland en van alle Griekse eilanden. Er wonen +- 100.000 mensen waarvan 30.000 in de hoofdstad. Corfu is bij vakantiegangers niet alleen geliefd vanwege de talrijke zandstranden, maar ook door de weelderige en rijke vegetatie. Wat het natuurschoon betreft wordt Corfu beschouwd als het mooiste van alle Griekse eilanden. Corfu beschikt over een prachtige combinatie: een groen eiland en een blauwe zee. Het heeft veel kleine baaien met kristalhelder water en beboste heuvels die uitlopen tot vlak aan zee. Geen enkel eiland heeft zoveel cipressen als Corfu. Op het eiland zijn drie landschappen te onderscheiden: het bergachtige noorden - het mooiste deel, het minder fraaie, lager gelegen zuiden en daartussenin de golvende heuvellandschappen die veelal voor landbouw en soms voor veeteelt in gebruik zijn.

Corfu-stad
De enige echte stad van het eiland, Corfu-stad, is gebouwd op een brede landtong. Deze steekt aan de oostkant van het eiland in zee. Hier bevindt zich de oude vesting, terwijl de nieuwe vesting in het noorden bij de haven ligt. Het levendige en gezellige plein, de Esplanada, strekt zich uit voor de oude vesting en loopt in zuidelijke richting langs de Garitsa boulevard. De oude stad met haar typische, smalle straatjes en hoge huizen bevindt zich tussen beide vestingen in. In de stad met de vele stijgende trapstraatjes zijn gezellige bars, eethuisjes en restaurants te vinden. In het voor- en najaar is het er prettiger dan 's zomers wanneer drommen toeristen de straten vullen.

Acharavi
In het kleine centrum van Acharavi vindt u leuke winkels, heerlijke eetgelegenheden, gezellige bars en terrassen. Het strand dat voor het plaatsje ligt, loopt geleidelijk af in zee. Tijdens de zomermaanden zijn er veel watersporten te beoefenen. Voor een rustige en ontspannen vakantie is Acharavi zeer geschikt.

Paleokastritsa
Gelegen aan een dubbele baai aan de westkust van Corfu en omgeven door groene hellingen, heeft Paleokastritsa door de eeuwen heen tal van schilders en schrijvers als woonplaats gediend. De door rotspartijen omgeven zandstranden worden overspoeld met kristalhelder water, waarin het heerlijk zwemmen en duiken is.

Roda
De uitgestrekte stranden bij Roda worden beschouwd als de beste stranden van Corfu. Net als buurstadje Acharavi heeft Roda ook een aantal winkeltjes, bars en gezellige eetgelegenheden.

Dassia
Ongeveer 13 km ten noorden van de hoofdstad Corfu ligt aan een ruime baai het drukbezochte plaatsje Dassia. Het strand van Dassia biedt voor de liefhebbers van watersport een uitgebreid aantal mogelijkheden van waterfietsen tot windsurfen en botenhuur. In Dassia vindt u een aantal gezellige taveernen, een nachtclub en discotheek.

Gouvia
De baai van Gouvia is vooral geliefd bij watersportenthousiasten die er naar hartenlust surfen, zeilen en waterskiŽn. Gouvia zelf kent diverse taveernen en prima restaurants. Verder vindt u in deze badplaats het meest uitgebreide uitgaansleven van Corfu.

Komeno
Het schiereiland Komeno is een rustig en groen stukje Corfu. Ideaal voor de rustzoeker, terwijl Gouvia en Dassia in de nabijheid liggen.

Home        Griekse eilanden