Excursie Boottocht

Excursie Ezelbergtocht

Excursie Jeepsafari

Excursie Kajak varen

Stadswandeling Molivos

Excursie naar Turkije

Vulkanische Westen

 

 

 

 

Excursies in Lesbos - Griekenland

 

 

Het eiland Lesbos, de Grieken schrijven Lesvos en noemen het meestal Mitilini (Mytilene) naar de hoofdstad. Het is het derde grootste eiland van de Griekse archipel. De oppervlakte is +- 1600  km≤ en er wonen ruim 120.000 mensen. Het ligt dicht bij Turkije, in het noorden is de afstand slechts 10 km, 's avonds zie je de lichtjes op de Turkse kust. Lesbos heeft een mooie natuur met veel dennenbossen en miljoenen olijfbomen, waardoor op veel plekken de kleur van het landschap zilvergroen is. Het eiland is heuvelachtig en heeft als hoogste berg de Olympos (967 mtr.). In het zuiden dringen twee baaien diep het land binnen. Een van de twee, de Golf van Kalloni (Kolpos Kollonis), deelt het eiland bijna in tweeŽn. Bijna de gehele kust bestaat uit baaien. Bij Skala Kalloni en Vatera (ook in het zuiden) liggen de mooiste stranden, met fijn zand. Ook bij Skala Eressou in het zuidwesten bevindt zich een lang zandstrand.

Het eiland Lesbos is het op twee na grootste eiland van Griekenland, gelegen in de Oost-EgeÔsche Zee voor de kust van Turkije. Niet alleen het heerlijke klimaat is een bekende eigenschap van het eiland, maar ook het prachtige landschap, de olijfboombossen, Ouzo (anijsdrankje), houtsnijwerken en warmwaterbronnen typeren Lesbos. Het merendeel van de stranden wordt gevormd door kiezels en keien, met soms wat zand. Zandstranden zijn te vinden in Anaxos en Petra.

De hoofdstad is Mytilini, waar ook het vliegveld en de haven zijn. Hier is het winkelaanbod groter dan in de overige plaatsen op Lesbos. De meeste winkels zijn in het hoogseizoen van circa 08.30 tot 14.00 uur en van 17.30 tot 20.30 uur geopend.

 

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

Excursies          Home