Excursie Boottocht

Excursie Ezelbergtocht

Excursie Jeepsafari

Excursie Kajak varen

Stadswandeling Molivos

Excursie naar Turkije

Vulkanische Westen

 

Stadswandeling Molivos - Lesbos

Indien u in het noorden van Lesbos aan het vakantievieren bent mag deze stadswandeling door Molivos eigenlijk niet gemist worden. Zo komt u op de leukste plekjes en hoort u bovendien interessante verhalen over het verleden en heden van dit stadje. De gids neemt u mee naar de Romeinse paden, de volksbuurt, de rijke buurt, de winkelstraat en nog veel meer interessante plekken.

Molivos is een pittoresk stadje dat als een amfitheater tegen een heuvel is gebouwd, met op de top de overblijfselen van een Byzantijns kasteel.
De wandeling naar het Byzantijnse kasteel is de moeite waard. Het is wel aan te raden om dit aan het einde van de middag te doen, ten eerste is het dan wat koeler en ten tweede kleurt de omgeving prachtig in de avondzon. De zonsondergang vanaf het kasteel is ook erg mooi. De makkelijkste route is, om richting Eftalou te gaan en dan direct linksaf. Je loopt dan omhoog aan de andere kant van de heuvel, dit is een geleidelijke klim. Het uitzicht op de natuur, bergen en zee is geweldig. Het kasteel zelf heeft niet veel te bieden, het is een ruďne en heeft een klein museum, maar het uitzicht op de daken van Molivos en de hele omgeving is fantastisch.
Als je het plaatsje binnenkomt loopt er een lange weg richting de haven. Linksaf ga je naar het strand en vind je diverse hotels/appartementen, taveernes en enkele cafés. Deze excursie duurt een paar uur en is de moeite zeker waard.

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

Excursies          Home