Duiken - Snorkelen

Excursie Eilandtour

Excursie Griekse Avond

Excursie Jeep safari

Excursie Jungle tour

Lindos boottocht

Excursie Vlindervallei

Excursie Vlindervallei en de berg Filerimos - Rhodos

 

          

 

Deze excursie duurt ongeveer een halve dag. U bezoekt het mooie natuurgebied Petaloudes (Vlindervallei) met zijn watervalletjes, bruggetjes en beekjes en vele vlinders en de berg Filerimos. Boven op deze berg vindt u een prachtig Byzantijns klooster en een kruis welke aan het eind van een lange kruisweg staat. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over het binnenland van Rhodos. Optioneel kunt u het kruis inklimmen en van het prachtige uitzicht genieten.

De vlindervallei heeft haar naam te danken aan de gestippelde harlekijn, een bijzondere vlindersoort. Duizenden harlekijnen komen in augustus naar de vallei om te paren.Toch komen er elk jaar minder vlinders, omdat de vallei zo'n drukbezochte toeristische plek is geworden.Niet alleen in augustus maar ook de rest van het jaar is de vlindervallei een bezoekje waard. Houten bruggetjes over rustige riviertjes leiden naar koele picknickplekken
Je kunt er ook wat eten of wandelen naar het klooster MonÝ Panag´a Kalˇpetra, wat 'mooie rots' betekent en waar je een prachtig uitzicht over Rhodos hebt.

 

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

 

Excursies              Home