Chersonissos - Kreta - Griekenland

      

Het uitgaanscentrum voor de jongeren. Deze toeristische badplaats aan de Noordkust van Kreta wordt eigenlijk Limin Chersoniou genoemd. Maar is beter bekend als Chersonissos. Dit plaatsje ligt 25 km. ten oosten van Hiraklion en is een van de grootste toeristencentra van Kreta. Het originele (vissers) dorp Chersonissos ligt overigens een stuk landinwaarts. Vroeger was Limin Chersoniou een rustig en romantisch vissersdorpje, maar tegenwoordig is het een badplaats vol met hotels, appartementen, winkeltjes, eethuisjes en disco's langs een smal zandstrand. Het strand ten westen van de vissershaven voor de grote hotels is altijd erg druk, er is van alles te huur, zoals surfplanken en waterscooters. Het oostelijk gelegen strand is nogal smal.

In het toeristische gedeelte is alles te vinden. Van honderden discotheken, bars en restaurants tot de prachtige uitzichten op de stranden van het eiland. Toch is het het nachtleven wat het hem doet in Chersonissos. In de Nederlandse bars "t Hof van Holland" en de "Japapaaah" is altijd wel een feest te vinden maar ook de discotheken, Matrix, Bio Bio, Amnesie en Camelot worden erg veel bezocht.  Er loopt veel volk rond, van Nederlands tot Zweeds en van Duits tot Engels. Er is voor iedereen wat wils.

Chersonissos is een paradijs met de gemiddelde temperatuur van +- 26 graden. De zon op je hoofd, een biertje in de hand en dan lekker genieten op Starbeach.
Op Starbeach wordt gewoon drank geschonken. Houdt er wel rekening mee dat de prijs fors hoger ligt dan in het dorp. Het is ook eigenlijk niet de bedoeling je eigen consumpties mee te nemen. Elke week worden er wel in de avonduren feesten gehouden op Starbeach. Denk hierbij aan striptease maar ook schuimfeesten e.d. Deze feesten zijn vaak erg druk bezocht.

 

Naast dat je kunt genieten van een drankje zijn er ook diverse sporten te beoefenen, zowel op het water als op het droge. Denk hierbij aan jetski, de banaan maar ook aan bungeejumping en voetbal op een speciaal aangelegd veldje. Het Bungeejumping is iets wat absoluut niet overgeslagen moet worden.

Ook de wat luiere mens kan aan zijn trekken komen, lekker liggen op de zonnebedden of in een van de kalme riviertjes op een band zitten en onderweg de stroom in het water een drankje bestellen.
Starbeach heeft naast vele zwembaden (ook voor kleine kinderen) nog een rivier en een speciaal aangelegd zandstrand. Op Starbeach wordt ondertussen een lekkere beat gedraaid en je moet daarom ook niet vreemd staan te kijken als gewoon overdag de dansvloer toch helemaal vol staat
Er lopen op starbeach erg veel mensen rond dus zorg dat je op tijd een fijn plekje vind in de zon of juist in de schaduw. Wees er dus vroeg bij.

De entree op starbeach is gratis. Voor eventuele activiteiten moet worden betaalt en ook gebruik van de glijbaan zal je per dag moeten betalen.
Uiteraard is het ook zo dat je moet genieten van de Griekse keuken. In Chersonissos zal je dan ook vele malen worden aangesproken om een restaurant in te lopen en van de Griekse gerechten te genieten. Schroom niet en loop eens een restaurant binnen en geniet van de heerlijke keuken.

Oh Oh Cherso - Chersonissos - Kreta

 

Het bezit, gebruik en handelen van drugs (ook softdrugs) is op Kreta ten strengste verboden. Overtreding van de narcoticawetten op Kreta leidt niet zelden tot arrestaties en in sommige gevallen lange gevangenisstraffen.
Ook Chersonissos kent parkeerproblemen. Het parkeren in het centrum van Chersonissos is niet zelden een ramp, zeker gedurende het hoogseizoen.
Dames pas op voor de Griekse verleiders. Ze zijn echt niet uit op een langdurige relatie. Vind je de Griekse mannen lastig zeg dan gewoon "nee". Ze zijn niet zo opdringerig dan ze in eerste instantie lijken.

Voor leuke excursies vanuit Chersonissos, kijk eens hier.

Home