Excursie Griekse Avond

Excursie Jeep safari

Excursie Knossos

Excursie Oude Kreta

Excursie Spinalonga

Excursie Samaria kloof

Excursie Santorini

Knossos fotoalbum

 

 

 

Excursies in Kreta - Griekenland

 

         

 

Hemelsbreed gemeten is Kreta 260 km lang, terwijl de breedte varieert van 13 tot 50 km. Het eiland is opgedeeld van west naar oost in vier provincies:
Chania, Rethymno, Heraklion en Lasithi. Op het hele eiland wonen meer dan een half miljoen mensen. Twintig procent daarvan is inwoner van de hoofdstad Heraklion. De tweede stad in grootte is Chania met meer dan 60.000 inwoners. De noordkust is heuvelachtig, heeft vrij veel mooie zandstranden en diverse baaien. De zuidkust is afwisselender; grillige bergen lijken hier en daar bijna voorover te vallen. In de bergen treffen we veel grotten aan, diepe ravijnen en spectaculaire kloven. Een plek die u bij een verkenning van het eiland niet over mag slaan is de Samariakloof.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils. Strandliefhebbers kunnen terecht in rustige, authentieke dorpen of in toeristenplaatsen met een uitbundig uitgaansleven. Voor cultureel ge´nteresseerden zijn er paleizen uit de Mino´sche tijd en talloze kloosters en kerkjes te bezichtigen. Wandelaars kunnen hun kuitspieren testen in de meters hoge en kilometers lange Samaria-kloof. De Kretenzers zijn heel gastvrij en elke maand wordt wel ergens een jaarlijks terugkerend feest gehouden. Ook is Kreta geschikt voor rondreizen op eigen gelegenheid of in groepsverband. Het milde klimaat maakt Kreta tot een aangename winterbestemming.

 

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

Excursies          Home