Eilanden in Griekenland - Griekse eilanden - Google Maps

Klik u hier voor gedetailleerde kaarten per eiland

 

De Griekse eilanden zijn ingedeeld in zeven geografische groepen.
Deze indeling is vaak op meer gebaseerd dan alleen de ligging, want de eilanden waaruit zij bestaan hebben onderling vaak veel eigenschappen gemeen.

Argolische, Saronische en Cycladen eilandengroep.
De Argolische en Saronische golf, dicht bij Athene. Dan de Cycladen, ook wel de "witte eilanden" genoemd. Hiertoe behoren onder meer Mykonos en Santorini.

Dodekanesos eilandengroep
Ten oosten van de Cycladen ligt de Dodekanesos, een eilandengroep waartoe onder meer Rhodos behoort, dat zich heeft ontwikkeld tot een toeristisch centrum, Kos bekend als fietseiland en Karpathos.

Evia en Sporaden eilandengroep en de noord en oost Ege´sche Zee eilanden
Een aparte groep vormt het op ÚÚn na grootste eiland van Griekenland, Evia samen met de Sporaden. Daar tegenover liggen de eilanden van de noord en oost Ege´sche Zee, hieronder vallen eilanden als Lesbos, Chios en Samos.

De Ionische eilanden
Als laatste de Ionische eilandengroep, die langs de westkust van Griekenland ligt. Hiertoe behoren onder meer Corfu (Kerkyra), Zakynthos en Kefalonia. De laatste hebben een geheel andere uitstraling en cultuur vergeleken met die van de Griekse eilanden in de Ege´sche Zee.

Kreta, een Grieks eiland op zich
Kreta ten slotte, het grootste eiland van Griekenland, kan niet anders dan een groep op zichzelf vormen, of het nu is vanwege zijn 4.000 jaar oude Minoische cultuur of zijn natuurlijke schoonheid, de befaamde bergkloven of zijn eindeloze zandstranden.

 

De Griekse eilanden zijn uniek in hun soort.
Daarvoor zorgen ook hun natuurlijke schoonheid, hun rafelige kusten met hun mooie stranden, en de blauwe zee, traditionele dorpen,  burchten, kerken en de kloosters. Ook kunt u er terecht voor tal van activiteiten zoals excursies, duiken, snorkelen, jeepsafari, wandelen, fietsen, paardrijden etc. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van het heerlijke klimaat op de Griekse eilanden.

De redenen voor vakantiegangers om Griekenland te bezoeken zijn zeer uiteenlopend. Het kan liefde voor de oudheid zijn, maar ook verlangen naar zon, zee en strand.
De vele mogelijkheden op het gebied van cruises, watersport en islandhopping lokken vele toeristen naar Griekenland. Alle ingrediŰnten hiervoor zijn dan ook aanwezig: een uitstekend klimaat en maar liefst 15.000 km strand! Tel daarbij op de eilanden met al hun schoonheid en schatten uit een rijk verleden, dan is het begrijpelijk dat Griekenland jaarlijks miljoenen toeristen trekt.

Home