Excursie Griekse Avond

Excursie Jeep safari

Excursie Knossos

Excursie Oude Kreta

Excursie Spinalonga

Excursie Samaria kloof

Excursie Santorini

 

 

Samaria kloof excursie in Kreta

Een intensieve wandeling van 18 km door de langste kloof van Europa, de Samaria kloof, die in 1965 tot natuurreservaat werd bekroond. Een must voor de echte wandelaars. De kloof bevindt zich ten zuiden van de stad Chania, in de Witte Bergen. U loopt over grote keien en grindpaden; zeer zeker aan het begin van het seizoen zult u over kleine beekjes moeten springen, erg avontuurlijk. Gemiddeld duurt de wandeling 5 uur. Minder geschikt voor (kleine) kinderen en ouderen. De tocht door de Samaria kloof, een spelonk in de bergen, uitgehouwen door miljoenen jarenlang smeltend ijs, is een unieke belevenis in het beroemdste natuurreservaat van Europa.

Het is belangrijk om goed schoeisel te dragen tijdens het lopen. Zorg dat je schoenen goed ingelopen zijn en een goed profiel hebben. Bergschoenen zijn niet noodzakelijk. Sportschoenen voor buitengebruik zijn voor de meeste mensen goed genoeg. Het lopen op gympen of sandalen is af te raden. Dit levert geheid problemen op.

De kloof is geopend vanaf mei tot half oktober. Dit is enigszins afhankelijk van de hoeveelheid water die er in de kloof staat. Bij zware regenval is de kloof gesloten. Dit in verband met de kans op vallend gesteente.

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

Home                     excursies